Mare fan fryslan

Capaciteit: 41 nacht- en 85 daggasten    Telefoon: 0031 6 54771322  E-mail info@marefanfryslan.nl

Familie arrangementen

Paasweekend zeilen

3 april tot en met 6 april 2015.
In het paasweekend heb je weer even tijd voor jezelf en wat past er niet beter bij dan een heerlijk weekend erop uit?! Op de Mare fan Fryslân stap je uit de dagelijkse dingen maar in een totaal andere wereld. Vrijdag 3 april scheep je in om 20:00 uur en ontvangen we de groep met haring en

korenwijn. Zoek een kamer en neem nog een borrel want we gaan er eerst op uit voor een stads /kroegen wandeling.

Lees meer »


Zeilweekend voor jong en oud

In dit weekend staat zeilen voorop, vooral voor de kinderen! Op vrijdag avond draait er een leuke scheepsfilm in de scheepsbios als inspiratie voor het grote zeilavontuur. Voor degenen die geen film kijken is biedt de scheepsbar gezelligheid of het stadje Enkhuizen. Met het grote schip Mare fan Fryslan gaan we het ijselmeer of het markermeer op.

Lees meer »


Scheepsarrangement

Dit scheepsarrangement laat u de scheepvaart van Holland beleven. In Enkhuizen begint het arrangement na het inschepen ,op de Mare fan Fryslan, met een rondvaartje in Enkhuizen. Op een rustig tempo zie je Enkhuizen vanaf het water en geeft je daarbij het gevoel dat je terug in de tijd gaat. Enkhuizen is van vroeger uit een stad aan zee en dat voel je tijdens deze rondvaart.

Lees meer »


Historisch Enkhuizen en Hoorn

Vanuit de visserij in Enkhuizen gaan we naar de prachtige cultuur stad Hoorn. Op vrijdag avond is er ontvangst met een haring en een korenwijntje. Waarna er een gezellige rondwandeling door Enkhuizen volgt. Een gids zal historische verhalen vertellen en ondertussen zie je de historische gebouwen van de stad. Enkhuizen en Hoorn hadden de vroegere visserij gemeen.

Lees meer »


Enkhuizer cultuur

Enkhuizen, een historische stad met verhaal. In dit weekend ontdek je de cultuur van Enkhuizen. Dit stadje zit boordevol sfeer en dat zul je ontdekken. Op vrijdagavond ontvangen we je aan boord met een Visje en een borrel. De kinderen kunnen ondertussen een hengeltje uitgooien. Samen met een gids wordt er een wandeling gemaakt door Enkhuizen, hierbij kom je langs prachtige historische panden en verteld de gids over de rijke historie van Enkhuizen.

Lees meer »


Friese Sudwesthoek

Heerlijk met de familie een weekendje weg, zo kun je weer eens op een andere manier met elkaar spreken, want nu heb je echt de tijd voor elkaar. Dit arrangement is een leuke belevenis voor jong en oud. Vrijdag avond inschepen in de Historische haven van Enkhuizen met een buffet van koffie/thee en de bekende Friese lekkernij “oranjekoek”.

Lees meer »