Mare fan fryslan

Capaciteit: 41 nacht- en 85 daggasten    Telefoon: 0031 6 54771322  E-mail info@marefanfryslan.nl

Whisky Proeverij  

Whisky Proeverij  

In dit weekend staat Whisky en heerlijk eten centraal. Wanneer u aan boord komt ruikt u de heerlijke whisky geuren al. Uw gastheer van Slijterij de Dijk Enkhuizen zal u veel vertellen over de soorten whisky en u kunt tijdens deze avond 6 verschillende soorten proeven. Ook in de scheepsbar staan verschillende soorten whisky die u kunt proberen tijdens de zeilreis. Op zaterdag zullen we een oversteek maken met gehesen zeilen naar Stavoren. Van oudsher een oud stadje aan zee, het stadje ademt geschiedenis. Dat zult u ontdekken tijdens de wandeling richting de Stadsboerderij de koebrug. Uit de naam valt al veel te herleiden en ook deze boerderij kent zijn geschiedenis, maar dat het een restaurant is, zal misschien een verassing zijn.

In stadsboerderij de Koebrug zult u meegenomen worden op een culinaire reis naar Schotland. U geniet met uw gezelschap van een vijf gangen diner met bijpassende Whisky’s. In dit Restaurant kunt u de sfeer en liefde proeven voor Schotland en dat al meer dan 12 jaar! Zuidwest-Friesland en Schotland combineert goed in dit restaurant en dat zult u proeven, geniet van deze avond en tafel lekker na. Maar vergeet op de terugweg naar het schip niet even bij cafe Max naar binnen te gluren, want wie weet speelt er gezellige live muziek.

Zondag ochtend, rustig aan, lekker even langs slapen of uitgebreid ontbijten. De scheepskok zorgt dat er een uitgebreid ontbijt voor iedereen klaarstaat. Na of tijdens het ontbijt vertrekken we weer richting de haven van Enkhuizen. Mocht u nog tijd hebben en het is toevallig koopzondag loop dan even de Slijterij de Dijk binnen voor een glimp van de 400 verschillende soorten Whisky’s.

Arrangement inclusief:
Volledige verzorging eten
2 overnachtingen
2 zeiltochten
Whisky proeverij

€ 320,- pp bij 41 personen.